Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη γυμναστική με ιμάντες αιώρησης

Η προπόνηση με ιμάντες αιώρησης εμφανίστηκε στην χώρα μας περίπου πριν ένα χρόνο και αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Δημιουργήθηκε από έναν Αμερικάνο πεζοναύτη το 2000 που ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα υποβρύχιο έψαχνε τρόπους για να γυμναστεί και τους βρήκε!

Οι ιμάντες αιώρησης έχουν δύο χερούλια και αυξομειώνονται ανάλογα με την άσκηση που θέλει ο ασκούμενος να εκτελέσει. Η αντίσταση που έχει ο αθλούμενος είναι καθαρά το βάρος του σώματος του και ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται ανάλογα με το πώς θα επιλέξει αυτός την θέση του σώματος του. Υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις που μπορεί κάποιος να εκτελέσει από τους πολύ αρχάριους μέχρι τους πολύ προχωρημένους, και τα αποτελέσματα είναι αισθητά σε όλους. Σχεδιάστηκαν ώστε άνθρωποι όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης και ηλικίας να μπορούν να επωφεληθούν από αυτoύς. Μπορείτε να τους κουβαλάτε παντού μαζί σας. Να τους στερεώσετε σε δέντρα, πάρκα, στις διακοπές, αρκεί βέβαια να έχετε όρεξη για γυμναστική!

Γυμνάζουν τον κορμό σε κάθε κίνηση. Βελτιώνουν τον συντονισμό των μυών και την ισορροπία αφού λόγο της αστάθειας το σώμα αναγκάζεται να βρει την ισορροπία του συνεχώς. Το αρνητικό είναι ότι ακόμα δεν υπάρχουν σε πολλά γυμναστήρια και είναι κάπως ακριβοί για την απόκτηση τους. Αν όμως αποφασίσετε να τους δοκιμάσετε πραγματικά θα δείτε πως αυτός ο τρόπος γυμναστικής είναι ένας από τους καλύτερους, όποιος και αν είναι ο στόχος σας σαν αθλούμενοι.

Η φωτογραφία είναι απο το γυμναστήριο Medical Fitness Center 

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr