Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την AQUA AEROBIC

Η άσκηση μέσα στο νερό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος, γιατί εκτός από αεροβική μπορεί κάποιος να γυμναστεί με αντίσταση μεγαλύτερη απ’ ότι στην ξηρά, χωρίς να σηκώνει βάρη. Δεν συμβάλει μόνο στην καύση του λίπους αλλά καταπολεμά και το στρες.
Όταν τελειώνει η άσκηση δε νιώθει κανείς πόνο, ιδρώτα αλλά ηρεμία, και γεμάτος ενέργεια.

Το νερό δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει βαρύτητα. Έτσι αποφεύγεται η επιβάρυνση στις αρθρώσεις και από την άλλη το άτομο που γυμνάζεται μέσα στο νερό νιώθει ελαφρύ και έχει μεγάλη ευκολία στις κινήσεις. Βελτιώνει τη στάση του σώματος χωρίς να επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα και τις αρθρώσεις, αυξάνει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, καίει λίπος βοηθώντας στην απώλεια πόντων, ενώ συσφίγγει στα «δύσκολα» σημεία.

Επίσης, μειώνει την κυτταρίτιδα με τη βοήθεια της υδροστατικής πίεσης του νερού , κάνοντας μασάζ και αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Βελτιώνει την ευλυγισία και την ελαστικότητα.

Είναι αποτελεσματικό σε ορθοπεδικά και κυκλοφορικά προβλήματα, όπως οι κιρσοί και οι φλεβίτιδες. Συμβάλλει στην τόνωση του μυϊκού συστήματος (άνω και κάτω άκρων, πλάτης, στήθους, κοιλιακών και ραχιαίων), αλλά και προλαμβάνει την οστεοπόρωση και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τέλος, βοηθά στην ψυχοσωματική χαλάρωση και αμβλύνει τους μυϊκούς πόνους της μέσης.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr