Υλικά
3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 λευκά μανιτάρια μέτριου μεγέθους

2 φέτες τριμμένο τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το τυρί, τα μανιτάρια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr