Η ιδέα ότι μια ομελέτα μπορεί να είναι υγιεινή ακούγεται παράδοξη, γιατί την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με πολλές θερμίδες και χοληστερίνη.
Εάν, ωστόσο, επιλέξετε τα σωστά υλικά και την μαγειρέψετε με λίγο ελαιόλαδο, μπορεί να γίνει ένα πολύ υγιεινό γεύμα. Οι θερμίδες τις κυμαίνονται από 300 (όταν μιλάμε για μια ομελέτα λαχανικών με λίγο λάδι) έως και 700 (όταν πρόκειται για μια πολύ λαδερή ομελέτα με πατάτες και πολλά αλλαντικά).

Η καλύτερη επιλογή φυσικά είναι μια ομελέτα λαχανικών, η οποία εκτός από διαιτητική καλύπτει και τις ανάγκες του οργανισμού σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Θα μας δώσει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, απαραίτητη εκτός των άλλων για τη καλή μυϊκή μας κατάσταση.

Χολίνη, μια ουσία που οποία συντελεί στην ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, και λουτεΐνη, η οποία είναι σημαντική για την καλή μας όραση.

Τα λαχανικά τέλος που θα προσθέσουμε θα μας προμηθεύσουν με ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και πολλές φυτικές ίνες. Μπορείτε αν θέλετε να συνοδέψετε με μία φέτα ψωμί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr