Υλικά
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι γάλα
Λίγο αλάτι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουτ. γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
½ φλιτζάνι τυρί τύπου gouda τριμμένο
2 φέτες γαλοπούλα βραστή κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
4-5 αυγά τα οποία θα κάνουμε τηγανιτά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά και προσθέτουμε το νερό, το γιαούρτι, τη βρώμη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Μόλις βγαίνει η κάθε τηγανίτα από το τηγάνι και όσο είναι πολύ ζεστή ρίχνουμε από πάνω λίγη γαλοπούλα, λίγο τυρί το οποίο θέλουμε να λιώσει ελαφρά και ένα τηγανιτό αυγό το οποίο έχουμε φτιάξει προηγουμένως σε ένα άλλο τηγανάκι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr