Υλικά
2 και 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 αυγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 φλιτζάνια ανάμικτα κίτρινα τυριά
1 φλιτζάνι πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια και 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένα
1 αυγό για να τα αλείψουμε

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε μικρά οβάλ πατατοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο περνάμε όλη τους την επιφάνεια με αυγό το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr