Πανεύκολα σπιτικά σκορδόψωμα

Φτιάχτε μόνοι σας το δικό σας ορεκτικό, με αγνά υλικά και πολύ οικονομικά.

Υλικά
1 μπαγκέτα ή φέτες από ψωμί που έχει περισσέψει στο σπίτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε κομμάτια μήκους περίπου 10 εκατοστών και στη συνέχεια κατά μήκος. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα κομμάτια της μπαγκέτας με την κόρα προς τα κάτω. Εναλλακτικά τοποθετούμε τις φέτες από το ψωμί που έχουμε στο σπίτι τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε καλά το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και τις σκελίδες σκόρδου που έχουμε πολτοποιήσει στην πρέσα. Με ένα πινέλο κουζίνας αλείφουμε γενναία το ψωμί μας μόνο από την επάνω πλευρά και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr