Υλικά
1 φλιτζάνι μπακαλιάρο (μπορεί να είναι και κατεψυγμένος) βρασμένο και ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
¾ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
¾ φλιτζάνι τυρί τριμμένο τύπου gouda
2 μικρά αυγά
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο και τον μαδάμε με το χέρι μας σε πολύ ψιλά κομματάκια. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά και το αλεύρι. Προσθέτουμε το ψάρι, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Αν η ζύμη είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνουμε μικρές μπαλίτσες. Τις ρίχνουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε ρίξει τη φρυγανιά και τις ρολάρουμε ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνειά τους. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr