Υλικά
1 χωριάτικο ψωμί
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον χονδρό τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 φλιτζάνι κάπαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τυρί τύπου cottage
100γρ καπνιστή πέστροφα

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό (δεν θα χρησιμοποιήσουμε τις γωνίες). Ψήνουμε τις φέτες στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου ή αν θέλετε πιο εύκολα, στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα. Έτσι όπως είναι ζεστές απλώνουμε πάνω τους την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και τη ρίγανη. Σκορπάμε την κάπαρη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Στο τέλος βάζουμε σχεδόν 1 κουταλιά της σούπας τυρί σε κάθε μπρουσκέτα και από πάνω ένα μικρό κομμάτι καπνιστή πέστροφα και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr