Μια σαλάτα που θα μπορούσε να είναι και ένα πλήρες γεύμα. Συνδυάζει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη (από τον τόνο), υδατάνθρακες (από το ρύζι και τα λαχανικά) και καλής ποιότητας λιπαρά (από το ελαιόλαδο).

Υλικά (για μια σαλάτα τουλάχιστον 2 ατόμων)
1 φλιτζάνι ρύζι τύπου barboiled
2 κονσέρβες τόνο καλά στραγγισμένες
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους τόνους, το κολοκύθι και την πιπεριά, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr