Πανεύκολη καλτσόνε με ρόκα σε αραβική πίτα

Υλικά
1 αραβική πίτα (μεγάλο μέγεθος)
1 μικρή ντομάτα
½ φλιτζάνι ρόκα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 φέτες γαλοπούλα βραστή

4 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα
Λίγη ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο γάλα

Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά την αραβική πίτα έτσι ώστε να ξεκολλήσουν μεταξύ τους οι δύο πλευρές και να μετατραπεί σε μια «σακούλα». Όπως είναι τη βουτάμε σε λίγο γάλα να μουλιάσει ελαφρώς (αυτό θα την προστατέψει από το να καεί στο φούρνο).
Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, τη ρόκα, τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια και τα ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και τις 3 κουταλιές τυρί και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι βάζουμε όλο το μίγμα μέσα στην αραβική, ώστε να απλωθεί σε όλα τα σημεία της. Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω της ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τη ραντίζουμε με ελάχιστο γάλα. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και είναι έτοιμη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr