Υλικά για 2 άτομα
250γρ μίνι πένες ή φαρφάλε
1 μέτριο κρεμμύδι
15 ντοματίνια

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
200γρ τριμμένο τυρί (ρεγγάτο και γκούντα)
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα. Τα ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στα ζυμαρικά, τη ρίγανη και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά. Βάζουμε όλο το μίγμα σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr