Υλικά
2 φακελάκια κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου με γεύση κρέμα (χωρίς βράσιμο)
Γάλα χαμηλών λιπαρών (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες για την παρασκευή της κρέμας)
300γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρών

100γρ άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο (διπλή δόση)
1 πακέτο έτοιμα σφολιατίνια
Κακάο και στιγμιαίο καφέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τον καφέ και με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα και την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα σφολιατίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος (με σκοπό να γίνουν λεπτότερα) έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Από πάνω ρίχνουμε τα 2/3 από την κρέμα άνθος αραβοσίτου και μετά φτιάχνουμε άλλο ένα στρώμα από σφολιατίνια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον πυθμένα. Πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε και από πάνω όλη τη σαντιγύ. Τρίβουμε 3-4 σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα πολύ μικρά κομμάτια που σχηματίστηκαν τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα. Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια αρκετό κακάο και λίγο στιγμιαίο καφέ και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr