Παντζαροσαλάτα με αυγό και καρύδια

Υλικά
300 γρ παντζάρια βρασμένα
3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2 αυγά βρασμένα και τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Κόβουμε τα παντζάρια σε ροδέλες. Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα τσέρκι στρογγυλό και τοποθετούμε μια σειρά από παντζάρι. Από πάνω βάζουμε το τριμμένο καρότο και πάνω από αυτά τα καρύδια. Από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει από τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο αυγό. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και αφαιρούμε το τσέρκι λίγο πριν το σερβίρισμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr