Μια παραδοσιακά συνταγή με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και πολύ γεύση.

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια τριμμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για το τελείωμα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
1 λαδόκολλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τα καρύδια. Στο μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και το μίγμα από το μπλέντερ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το κόβουμε με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μίγμα. Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου και το αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει σε νερό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Αλείφουμε μια λαδόκολλα με λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό, τη βάζουμε σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα σκαλτσούνια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή: minervahorio.gr