Υλικά για 4 άτομα
½ μικρό λάχανο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πολτοποιούμε το ξερό κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια κόβουμε το λάχανο σε μέτρια κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το τζίντζερ, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης περίπου 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να ψηθεί το ρύζι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr