Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο3
2 φλιτζάνια κίτρινο τυρί τριμμένο light

Για τον κιμά
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 κ. γλ. Πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
10 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Για την μπεσαμέλ
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
5 φλιτζ. Γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
Αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει ο κιμάς. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει η μπεσαμέλ και να πήξει. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λάδι στον πυθμένα ώστε να λαδωθεί όλη η επιφάνεια. Προσθέτουμε τα μισά μακαρόνια και λίγο από το τυρί και λίγη από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια στρώνουμε τα μακαρόνια σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε καλά. Στα υπόλοιπα μακαρόνια που έχουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο τυρί και λίγη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε στη συνέχεια πάνω από τον κιμά και στο τέλος απλώνουμε όλη την μπεσαμέλ. Από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr