Πατατόπιτα με μανιτάρια και γαλοπούλα

Υλικά
6-7 μεγάλες πατάτες
4-5 μανιτάρια πόρτο μπέλο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
2 αυγά
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί (ανάμικτο ρεγγάτο και τύπου Gouda)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Τις λιώνουμε με πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γάλα και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε ένα σφιχτό πουρέ τον οποίο απλώνουμε στον πυθμένα και στα τοιχώματα μιας φόρμας 30 εκατοστών που ανοίγει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα των μανιταριών στο φόρμα που έχουμε απλώσει τον πουρέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr