Μια συνταγή εύκολη, για τις ημέρες ή τις ώρες που δεν έχετε και πολύ χρόνο ή όρεξη για μαγείρεμα. Πλήρης, θρεπτική και υγιεινή.
Περιέχει και τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λιπαρά. Πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αν θέλετε να την κάνετε πιο διαιτητική, χρησιμοποιείστε ένα τυρί πιο χαμηλών λιπαρών.

Υλικά
3 μέτριες πατάτες
3 φέτες του τοστ γαλοπούλα βραστή
100γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
1 μέτρια ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων με το φλούδι και αφού έχουμε κάνει σε διάφορα σημεία μερικές μαχαιριές για να τρυπήσουμε το φλούδι.
Με τον τρόπο αυτό, οι πατάτες ψήνονται χωρίς να απορροφούν νερό και γίνονται πιο γευστικές. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Κάνουμε το ίδιο με τη γαλοπούλα και το τυρί, τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε και το καλαμπόκι.
Κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr