Υλικά
2 μέτριες πατάτες
60 γρ. κίτρινο τυρί (επιλογής σας σε κυβάκια)
2 κονσέρβες τόνο σε νερό

1 μέτριο αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων με το φλούδι και αφού έχουμε κάνει σε διάφορα σημεία μερικές μαχαιριές για να τρυπήσουμε το φλούδι. Με τον τρόπο αυτό, οι πατάτες ψήνονται χωρίς να απορροφούν νερό και γίνονται πιο γευστικές. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Κάνουμε το ίδιο με το τυρί και το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτοντας και την κάππαρη και το καλαμπόκι. Κόβουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά. Σπάμε τον τόνο με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε και αυτόν στο μπολ. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr