Υλικά
Τσουρέκι πασχαλινό χωρίς γέμιση ή επικάλυψη

Εκτέλεση
Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά και λεπτά κομμάτια περίπου στο μέγεθος που έχει μια φρυγανιά εμπορίου. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κομμάτια σχηματίζοντας μια σειρά. Η επόμενη σειρά θα πρέπει να ακουμπάει στη προηγούμενη, αλλά να μην τη σκεπάζει. Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς. Χρειάζεται περίπου 1 ½ ώρα. Τα κομμάτια του τσουρεκιού δεν θα κοκκινίσουν ιδιαίτερα, απλά θα στεγνώσουν και θα ελαφρύνουν. Σπάστε 1 παξιμαδάκι και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κρατήσει στο κέντρο υγρασία και ότι είναι τραγανό. Βγάλτε από το φούρνο και αφού κρυώσουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε παξιμαδάκια για τον καφέ για τους επόμενους 1-2 μήνες και δε θα πετάξετε καθόλου τα τσουρέκια σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr