Μια πολύ υγιεινή, νηστίσιμη αλλά και διαιτητική συνταγή.

Υλικά
250 γρ. πένες
1 μέτριο καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες ή περίπου 150γρ κατεψυγμένες ροδέλες καλαμαριού
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
περίπου 15 ντοματίνια
1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
βράζουμε τις πένες για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις πένες και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr