Υλικά
500 γραμμ. Ταλιατέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
1 κ.γ. θυμάρι
15 λιαστές ντομάτες
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κουκουνάρι για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κατίκι, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουν 2-3 λεπτά ώστε να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Βράζουμε τις πένες. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις πένες και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr