Μια συνταγή ζυμαρικών πλήρης σε θρεπτικά συστατικά, καθώς η προσθήκη κοτόπουλου και παρμεζάνας του προσδίδει υψηλό ποσό πρωτεΐνης και αυξάνει το βαθμό κορεσμού του. Τα σπαράγγια ενισχύουν το περιεχόμενο σε πολύτιμες φυτικές ίνες.

Υλικά
1 πακέτο πέννες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
½ φλ. ζωμό κοτόπουλο
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα διαγώνια
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό το αφήνετε να βράσει και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύετε μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σε ένα τηγάνια ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, αφού το έχετε αλατοπιπερώσει, προσθέτοντας αν θέλετε και λίγο σκόρδο σε σκόνη. Το αφαιρείται και το αφήνετε να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατεύετε τα σπαράγγια, το σκόρδο και βάζετε αλάτι και πιπέρι. Τα καλύπτετε με ένα καπάκι για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε Ξαναρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τις πέννες και ανακατεύετε καλά. Για 3 – 4 λεπτά. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Στο τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr