Πένες με κοτόπουλο και πολύχρωμα λαχανικά

Υλικά
150 γρ. πένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα
50 γρ. βουτυρο
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και πιπέρι

150 γρ. μπρόκολο, βρασμένο και κομμένα σε μπουκετάκια
1 μικρό καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, για λίγα λεπτά, τα μανιτάρια με το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσε ισε δυνατή φωτιά, ρίχνοντας αλατοπίπερο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά με το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μαγειρεύουμε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώσπου να γίνουν al dente. Ανακατεύουμε τη σάλτσα των λαχανικών μας με τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr