Μια πολύ γευστική συνταγή που συνδυάζει υψηλά ποσά υδατανθράκων για ενέργεια και πρωτεΐνης, για μεγαλύτερο και ευκολότερο κορεσμό.

Υλικά για 2 άτομα
200γρ πένες
1 μελιτζάνα φλασκί
1 κολοκυθάκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 μέτριο καρότο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
150 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών τριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβετε σε κύβους, τα αραδιάζουμε σε ταψί και αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Την ίδια ώρα βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τη φέτα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα, το δυόσμο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Αναμιγνύουμε τα ψητά λαχανικά, με το καλαμπόκι και τις πένες σε ένα μικρό πυρέξ, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της φέτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, αφού έχουμε σκεπάσει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr