Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο, σπαράγγια και σαφράν

Υλικά
250 γρ. πένες ολικής άλεσης
1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους

4 μεγάλα σπαράγγια, ξεφλουδισμένα από τη μέση και κάτω και κομμένα στο σχήμα της πένας
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κ. γ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. εσπρέσσο σαφράν
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τις πένες. Αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τα σπαράγγια και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 κούπα του τσαγιού νερό. Στην ίδια κατσαρόλα, κι αφού έχουμε σουρώσει τις πένες και τα σπαράγγια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το νερό από τις πένες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σαφράν, το λεμόνι, τις πένες με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δένουμε με τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

Πηγή : benecol.gr