Ένα ελαφρύ ζυμαρικό. Δεν περιέχει ζωικές σάλτσες, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος και μπορεί να αποτελέσει ένα ζυμαρικό εκλογής για άτομα που προσέχουν τα λιπαρά είτε κάνουν δίαιτα είτε έχουν υψηλή χοληστερίνη.

Υλικά
Μισό πακέτο πένες ολικής άλεσης
1 μέτρια μελιτζάνα
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου) ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50γρ. Μινέρβα Benecol λευκό
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τη μελιτζάνα, τη λαδώνουμε ελαφρώς, την πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο θυμάρι και ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά στους 200ο C. Σε βραστό νερό ρίχνουμε τις πένες για 6 λεπτά και τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ρίχνουμε και τη ντομάτα. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τις πένες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Μινέρβα Benecol λευκό και το βασιλικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή : benecol.gr