Πεντανόστιμο κέικ ολικής άλεσης με κακάο και καφέ

Υλικά
200 γραμμάρια μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
4 κουτ. σούπας κακάο
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κακάο και τον καφέ, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο είδη αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι ή καλύτερα με κακάο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr