Μια πολύ αρωματική συνταγή για κόκκινο κρέας. Η βιταμίνη C του ανανά προάγει την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου του χοιρινού.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό (μπούτι ή λαιμό)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ανανά φρέσκο σε κυβάκια
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεριδούλες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά ώστε το κρέας να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μισή μουστάρδα, περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν το κρέας χρειάζεται ακόμη περίπου 15 λεπτά για να τελειώσει, προσθέτουμε τον ανανά, τις πιπεριές και την υπόλοιπη μουστάρδα και σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr