Πέντε  λόγοι για να βάλετε τις φράουλες στη διατροφή σας

Πρόκειται για ένα αγαπημένο ανοιξιάτικο φρούτο, το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε λίγους μήνες το χρόνο. Ο λόγος για τη φράουλα, που εκτός από το ξεχωριστό

άρωμα και τη γλυκιά γεύση που διαθέτει, μπορεί να εμπλουτίσει το διαιτολόγιό μας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε 5 λόγους για να εντάξετε τη φράουλα στη διατροφή σας:

1)Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και συνεπώς αποτελούν «σύμμαχο» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

2)Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενδεικτικά, 8 μέτριες φράουλες είναι αρκετή ποσότητα ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ημερήσιες ανάγκες ενός υγιούς ενήλικα.

3)Ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Περιέχουν πλήθος φυτοχημικών συστατικών που δρουν ως αντιοξειδωτικοί παράγοντες, όπως το ελλαγικό οξύ και ορισμένα φλαβονοειδή, τα οποία φαίνεται ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.

4)Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης μεταγευματικά, προστατεύοντας έτσι από τον κίνδυνο εμφάνισης ινσουλινοαντίστασης και σακχαρώδη διαβήτη.

5)«Φροντίζουν» τη σιλουέτα μας. Έχουν χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς ένα φλιτζάνι φράουλες αποδίδει περίπου 50 θερμίδες κι επομένως αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική και ταυτόχρονα γευστική επιλογή με μικρό ενεργειακό «κόστος». Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες προάγει το αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο έλεγχο της ενεργειακής πρόσληψης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr