Περκά στο Φούρνο: Η Απόλυτη Συνταγή για Νόστιμα και Υγιεινά Αποτελέσματα

Η περκά στο φούρνο είναι μια δημοφιλής και εύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Είναι πλούσια σε θρεπτικές τιμές και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες σας. Ακολουθούν μερικές σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για να παρασκευάσετε την τέλεια περκά στο φούρνο.

  1. Υλικά:
    • Πέρκα
    • Λάδι ελιάς
    • Αλάτι
    • Φρέσκα βότανα (π.χ. δεντρολίβανο, θυμάρι)
  2. Οδηγίες:
    • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
    • Τοποθετήστε την πέρκα σε ένα ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα.
    • Περιχύστε την με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
    • Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανή.
    • Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε με φρέσκα βότανα.
  3. Συμβουλές:
    • Προσθέστε λεμόνι για περισσότερη γεύση.
    • Σερβίρετε την περκά με φρέσκα λαχανικά ή σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Η περκά στο φούρνο είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ακολουθήστε αυτήν την απλή συνταγή και απολαύστε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.