Πολλά έχουν ακουστεί σε σχέση με το πώς ο καφές επηρεάζει το βάρος μας. Μας παχαίνει, μας αδυνατίζει, δεν έχει καμία επίδραση; Τι από όλα αυτά συμβαίνει ;

Βασικά συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη. Η καφεΐνη αποτελεί μια ουσία που ενεργοποιεί τον ανθρώπινο οργανισμό, άρα έχει διεγερτική δράση, όχι μόνο για το μυαλό μας αλλά και για το σώμα μας.

Σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές, όταν πίνουμε καφέ ο μεταβολισμός ανεβαίνει για τις επόμενες τρεις ώρες κατά ένα ποσοστό που μπορεί να φτάσει μέχρι και 10 %. Άρα, όσον αφορά τα συστατικά που περιέχει εκ φύσεως ο καφές, αυτά μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, προσέχοντας φυσικά και τη διατροφή μας.

Το θέμα όμως είναι και τι βάζουμε μέσα στον καφέ μας. Όσο περισσότερη ζάχαρη και γάλα, τόσο οι θερμίδες του ανεβαίνουν. Για αυτό καλό είναι να επιλέγουμε καφέ που δεν σηκώνει πολλή ζάχαρη και γάλα, όπως για παράδειγμα ένας ελληνικός, και να αποφεύγουμε την υπερβολή στην προσθήκης ζάχαρης ή ροφήματα καφέ, π.χ. με σοκολάτα, βανίλια κ.α., που από μόνα τους είναι πολύ επιβαρυμένα θερμιδικά.

Αν λοιπόν ακολουθείται ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, γυμνάζεστε και πίνετε και το αγαπημένο σας καφεδάκι, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα, τότε οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για το βάρος σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr