Ποια συστατικά είναι  εκείνα που θα κάνουν τη σαλάτα σας πιο πλήρη

H σαλάτα συνηθίζεται να αποτελεί συνοδευτικό πιάτο του κυρίως γεύματος, ωστόσο με κάποιες διατροφικές τροποποιήσεις θα μπορούσε να αποτελεί ένα ιδανικό γεύμα.
Ιδιαίτερα το βραδινό γεύμα το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο και χαμηλότερο σε θερμίδες από το μεσημεριανό, θα μπορούσε να είναι μια ‘σύνθετη’ σαλάτα.

Για να είναι όμως πιο πλήρης θα πρέπει να περιέχει εκτός από τα λαχανικά και μια πηγή λιπαρών, μια πηγή πρωτεΐνης και φυσικά μια πηγή αμύλου.

Τα λαχανικά της σαλάτας μπορεί να είναι φρέσκα λαχανικά εποχής, ωμά ή βραστά. Η πηγή λιπαρών που ενδείκνυται για να είναι υγιεινή η σαλάτα είναι το ελαιόλαδο. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα ή και μια σως με γιαούρτι. Επίσης πηγή λιπαρών είναι και το τυρί. . Το τυρί εκτός από πηγή λιπαρών αποτελεί και καλή πηγή πρωτεΐνης.

Άλλες καλές πηγές πρωτεΐνης για τη σαλάτα είναι ο τόνος, το κοτόπουλο, το ζαμπόν γαλοπούλας, το αυγό, τα θαλασσινά και ο σολωμός. Τέλος, πηγές αμύλου ιδανικές για σαλάτα είναι το κους κους, το κρουτόν, το καλαμπόκι, οι φρυγανιές, τα κριτσίνια, τα κρίθινα παξιμαδάκια και το ψωμί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr