Υλικά για τη ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ κρύα μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 φλιτζάνι σπανάκι baby
200γρ. απάκι σε μικρά κομματάκια
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το καρότο, το καλαμπόκι και το απάκι. Τα ανακατεύουμε 3-4 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το γάλα και το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε το τυρί. Αναμιγνύουμε καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα των λαχανικών με το απάκι, προσθέτουμε και το σπανάκι και ανακατεύοουμε καλά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και βάζουμε μέσα τη ζύμη, σπρώχνοντάς τη με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα και 2 πόντους από τα τοιχώματα. Φροντίζουμε ώστε η ζύμη να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε μέσα στη ζύμη τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για σχεδόν 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr