Υλικά
1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
1 κ.σ. πάπρικα
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
½ γιαούρτι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με μια κουταλιά της σούπας λάδι το τριμμένο κρεμμύδι και την καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια. Ρίχνετε μέσα την πάπρικα και τη γαλοπούλα σε μικρές φέτες. Προσθέτετε 4-5 νεροπότηρα νερό, αλατίζετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν τουλάχιστον για 45 λεπτά και μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ. Με ένα ραβδομίξερ ή σε μίξερ αλέθετε το μείγμα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και την αφήνετε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε βάζοντας στο κέντρο του πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι για κάθε μερίδα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr