Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα

Γεύση και παράδοση μαζί, σε ένα τέλειο πάντρεμα υλικών.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. Χωριό Φέτα
150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. πιπέρι
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτετε το φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει το μίγμα απαλά. Ρίχνετε μέσα στη μπεσαμέλ τη Χωριό Φέτα κομμένη σε κομματάκια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο αλάτι και τα αβγά κτυπημένα σαν ομελέτα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου. Στρώνετε 5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, αδειάζετε τη γέμιση και την ισιώνετε με ένα πιρούνι, γυρίζετε τα περισσεύματα των φύλλων να ακουμπήσουν επάνω στη γέμιση και βάζετε από πάνω άλλα 5 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα. Κόβετε την ζαμπονοτυρόπιτα σε κομμάτια βαθειά μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στον πάτο. Περιχύνετε με ότι λάδι έχει περισσέψει και ψήνετε στο φούρνο στους 200ομε το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου ¾ της ώρας. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσει καλά. Προσέξτε να είναι ο φούρνος αναμμένος πάνω κάτω για να ψηθούν και τα κάτω φύλλα και τέλος αφήστε την να χλιαρέψει, κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετέ την σε πιατέλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio