Υλικά
100γρ απάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο
½ φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το απάκι. Ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα στο πιάτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr