Πιτάκια μανιταριών με παραδοσιακό φύλλο

Υλικά
500 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα (ή κονσέρβας).
2 κρεμμύδια ξερά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
200 γραμμ. ανθότυρο
100 γραμμ. ροκφόρ
100 ml κρέμα γάλακτος light
1 φύλλο ζύμης χωριάτικο έτοιμο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Υλικά
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και μαζί με τα μανιτάρια (κομμένε σε φέτες) τα σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για περίπου πέντε λεπτά. Μειώνετε λίγο τη θερμοκρασία ρίχνετε το μαϊντανό, πιπέρι, τα τυριά θρυμματισμένα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα και το βγάζετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου Βάζετε τη γέμιση σε μικρά πυρίμαχα μπωλάκια. Ανοίγετε το φύλλο και με κουπάτ κόβετε μικρά στρογγυλά φύλλα, με τα οποία κλείνετε το κάθε μπωλάκι. Με ένα πινέλο λαδώνετε την εξωτερική τους επιφάνεια και ψήνετε για περίπου μισή ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr