Πλακιάς καταγγέλλει Γεωργιάδη και Φλωρίδη για σαμποτάζ στη δίκη των Τεμπών

Πλακιάς καταγγέλλει Γεωργιάδη και Φλωρίδη για σαμποτάζ στη δίκη των Τεμπών

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Φλωρίδη, υπονοώντας ότι υπονομεύουν τη δικαστική διαδικασία. Σε ανάρτησή του, ανταπαντά στις δηλώσεις των υπουργών που κατηγορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρους και ορισμένους συγγενείς ότι εμποδίζουν τη δίκη, επισημαίνοντας ότι εκείνος «άλλα είδε» τη Δευτέρα.

Η δίκη ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 2026 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με 36 κατηγορούμενους, εκ των οποίων 33 για κακουργήματα, και πάνω από 352 μάρτυρες. Η αίθουσα χωρητικότητας 400 ατόμων αποδείχθηκε ανεπαρκής για τους 650 εμπλεκόμενους, με μη λειτουργούντα μικρόφωνα, μόνο μία είσοδο και πολλούς συγγενείς εκτός.

Ο Πλακιάς επικρίνει τον Φλωρίδη για μη αποστολή κλιμακίου ελέγχου και σημειώνει ότι στο εδώλιο κάθονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ, πολλά από την κυβέρνηση, με μισθούς έως 16.400 ευρώ, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, κατηγορούμενος για κακουργήματα, κυκλοφορούσε ελεύθερα. «Μήπως εσείς δεν θέλετε να γίνει η δίκη;» αναρωτιέται.

Άλλοι συγγενείς, όπως η Μαρία Καρυστιανού, συμφωνούν, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες και λογοδοσία. Η πρώτη συνεδρίαση διεκόπη λόγω έντασης και οργής, με νέα ημερομηνία την 1η Απριλίου, χαρακτηρισμένη ως «φιάσκο» και «μπάζωμα» από συγγενείς. Η τραγωδία του Φεβρουαρίου 2023 κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα, κυρίως νέους.