Υλικά
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσει προσθέτουμε το πλιγούρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σταδιακά (προσοχή γιατί κολλάει) μέχρι να φουσκώσει και να γίνεται αραιός χυλός. Προσθέτουμε την πιπεριά και το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι να χυλώσει καλά και να αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι χυλωμένο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr