Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα, αποξηραμένα σύκα, αβοκάντο και καρύδια

Υλικά
1 /2 λόλα κόκκινη
1 φλιτζάνι σπανάκι ή γαλλική σαλάτα
1 φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
6 ντοματίνια

1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη και στραγγισμένη
6 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
½ αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 καρύδια θρυματισμένα
Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1κουταλιά της σούπας κρέμα από ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τη σαλάτα, τη ρόκα και τη λόλα και τα στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κινόα. Προσθέτουμε τα ξερά σύκα, το αβοκάντο και τα καρύδια στη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε καλά με τα λαχανικά. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει η κινόα λίγο από το ντρέσινγκ προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr