Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα

Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
90γρ γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
1 αυγά βραστά κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικό λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα για 10 λεπτά και την τοποθετούμε σε σουρωτήρι για αρκετή ώρα ώστε να στραγγίξει όσο γίνεται καλύτερα. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί, το αυγό και τη στραγγισμένη κινόα. Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα ελαιολάδου και ξυδιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr