Υλικά
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 φύλλα μαρουλιού κομμένα σε κομμάτια με το χέρι

½ φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό. Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το καρότο, την πιπεριά, το μαρούλι και τη ρόκα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο. Ρίχνουμε το σάλτσα πάνω στις φακές και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr