Πολύχρωμη σαλάτα με μπακαλιάρο και λαχανικά

Ο μπακαλιάρος αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό ψάρι. Η προσθήκη του σε μια σαλάτα με ένα δροσερό dressing αποτελεί ένα τρόπο για να καταναλώνουμε ψάρι, χωρίς κόκκαλα και διαδικασία μαγειρέματος. Ιδανική συνταγή για παιδιά.

Υλικά
500 κιλό μπακαλιάρος (φρέσκος ή κατεψυγμένος), όχι παστός
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο καρότο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
6-7 μικρά αγγουράκια τουρσί
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε το μπακαλιάρο, το καρότο και τα φύλλα της δάφνης να βράσουν. Όταν υπολογίζουμε ότι το ψάρι χρειάζεται ακόμη περίπου 6-7 λεπτά να τελειώσει, ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια να βράσουν. Βγάζουμε το μπακαλιάρο το καρότο και τις πατάτες από το νερό. Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο να μην έχει κόκκαλα και τον μαδάμε με τα χέρια μας πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες, τον άνηθο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr