Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Εδώ θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας λαγάνα!

Υλικά

500 γρ. αλεύρι μαλακό
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό & σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Την αφήνετε μισή ώρα.

Προσθέτετε το λάδι, το αλεύρι και ανακατεύετε. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την απλώνετε.

Στη συνέχεια την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και την σκεπάζετε με μία καθαρή πετσέτα, αφήνοντάς τη να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της.

Μετά αλείφετε λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι, ενώ πατάτε με τα δάχτυλά σας την επιφάνεια για να κάνετε σχήματα.

Τέλος, ψήνετε μέχρι να ροδίσει.