Πως να κάνετε το κομμένο μήλο να μην μαυρίζει!

Τα μήλα μαυρίζουν, όταν κόβονται, διότι τα ένζυμα και οι φαινόλες σιδήρου στο φρούτο οξειδώνονται όταν εκτίθενται στον αέρα. Είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός κατά των παρασίτων και παθογόνων παραγόντων, αλλά δεν αλλάζει τη γεύση των φρούτων.
Δεν είναι πολύ ευχάριστο, ωστόσο, και ενώ η εμβάπτιση των καρπών (πατάτες, μπανάνες και αχλάδια, για να αναφέρουμε μερικά, είναι επίσης επιρρεπείς σε αυτούς τους “ενζυματικούς μώλωπες”) σε νερό ή λεμόνι θα επιβραδύνει το αποτέλεσμα, μπορούν επίσης να κάνουν το φρούτο λιγότερο ευχάριστο για να φαγωθεί.

Υπάρχει όμως ένα κόλπο, που θα κρατήσει τα μήλα ζωντανά και το  χρώμα τους σαν να μην το έχετε κόψει ποτέ. Αν έχετε κόψει το μήλο και θέλετε να το πάρετε μαζί σας σε κομμάτια ή θέλετε να το βάλετε στο τσαντάκι του παιδιού να το πάρει μαζί του στο σχολείο, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία.
Κόψτε το μήλο σε φέτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και αφού ολοκληρώσετε το κόψιμο, στη συνέχεια ασφαλίστε το με ένα λάστιχο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πάρει αέρα και δεν θα οξειδωθεί!

Ομάδα neadiatrofis.gr