Το λίπος στο σώμα αποτελεί κάτι που οι περισσότεροι θέλουμε να απαλλαγούμε. Δίαιτα και άσκηση αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το σωματικό μας λίπος.
Γνωρίζατε ωστόσο ότι πίνοντας κάθε πρωί τον αγαπημένο σας φραπέ ή ζεστό στιγμιαίο καφέ ή για τους πιο παραδοσιακούς ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ μπορεί να ενισχύσετε την προσπάθειά σας στη μάχη με τα παραπάνω κιλά και το σωματικό λίπος;

Ο καφές περιέχει καφεΐνη. Η καφεΐνη είναι μία από τις λίγες φυσικές ουσίες που έχει πραγματικά αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει την καύση του λίπους.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη αυξάνει το μεταβολικό μας ρυθμό, τις καύσεις μας δηλαδή κατά ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 3 – 11 % .
Άλλες μελέτες δείχνουν ότι τόσο η καφεΐνη όσο και τα αντιοξειδωτικά του καφέ μπορεί να προάγουν την κινητοποίηση του σωματικού μας.

Στο σημείο αυτό φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι πάντα προσέχουμε την ποσότητα ζάχαρης και γάλακτος που προσθέτουμε στον καφέ μας, ούτως ώστε να μην επιβαρύνουμε με πολλές θερμίδες το αγαπημένο μας ρόφημα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr