Πώς πρέπει να ξεκινάει μια σωστή δίαιτα

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στη δίαιτα. Για το λόγο αυτό, όταν αποφασίσουμε να ενταχθούμε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αυτό πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο.
Και το πιο σημαντικό είναι να θέσουμε από την αρχή εφικτούς στόχους. Σίγουρα η λαχτάρα για να απαλλαχτούμε από το υπερβάλλον φορτίο μας γεμίζει προσδοκίες. Ωστόσο αυτές θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να μην υπερβαίνουν το εφικτό και φυσικά και το ισορροπημένο. Μια απώλεια 3-4 κιλά το μήνα είναι η καλύτερη και η πιο ασφαλής. Είναι καλύτερο να θέτουμε εφικτούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε ή να τους ξεπερνάμε, από το να θέτουμε μη ρεαλιστικούς και να απογοητευόμαστε όταν δεν τους επιτυγχάνουμε.

Ακόμη είναι σημαντικό να φύγουμε λίγο από το κυνήγι της ζυγαριάς. Δεν είναι η ζυγαριά που αποτελεί τον βασικό κριτή της προσπάθειας σας αλλά το ίδιο σας το σώμα και τα ρούχα σας. Η ζυγαριά μπορεί να ζυγίζει και πολλά υγρά λόγω άγχους, στρες, ορμονών κ.α., που δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Για το λόγο αυτό, μην ανεβαίνετε συνέχεια στη ζυγαριά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αγχωθείτε και πολλές φορές να απογοητευθείτε.

Δεν υπάρχει δίαιτα για όλους. Μπορεί η δίαιτα της φίλης ή του φίλου σας να είναι μια εύκολη και πολλές φορές ανέξοδη επιλογή, όμως ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η σωστή δίαιτα πρέπει να σχεδιάζεται και να προσαρμόζεται στα μέτρα του καθενός. Το διαιτολόγιο είναι σημαντικό να είναι προσαρμοσμένο στις συνήθειες μας, τον τρόπο ζωής μας, τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες μας, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις του οργανισμού μας.

Τέλος θα πρέπει να συνδυάσουμε τη διατροφή με κάποιας μορφής φυσική δραστηριότητα. Προγραμματίστε λίγο καλύτερα το χρόνο σας, ώστε να αφιερώσετε και κάποιο κομμάτι της ημέρας σας στο να γυμνάζεστε.

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr