Tα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που καταναλώνουν συχνά ψάρια στην αρχή της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πιο έξυπνα.

Σύμφωνα με μελέτες, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να επιδιώκουν να καταναλώνουν τουλάχιστον μία με δύο μερίδες θαλασσινών και ψαριών την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών ψαριών, κάτι που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της οπτικής οξύτητας και της γνωστικής ικανότητας του βρέφους.
Η υψηλότερη συγκέντρωση καλών λιπαρών πολυακόρεστων οξέων στον εγκέφαλο, σε βρέφη που οι μητέρες τους κατά την εγκυμοσύνη έτρωγαν πιο πολλά ψάρια και θαλασσινά, συσχετίζεται επίσης, με καλύτερη ακουστική ικανότητα του βρέφους και καλύτερες νοητικές και ψυχοκινητικές επιδόσεις.
Τα ψάρια πρέπει να είναι ποικίλα με προτίμηση στα μικρά ψάρια, καθώς έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τα μεγάλα να είναι μολυσμένα από βαρέα μέταλλα ή τοξίνες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr